Seribu Makna Buatku

Tuesday, February 23, 2010

Tangan menaip otak ligat berfikir

Shirt colour: black n ade jalur2 merah putih n biru
mood: selesa but ngantok sket
song: kt tempat ni ada pasang lagu raya cina
on my right: dinding lutsinar
on my left: sunglass

Dengan membawa lettop kesayangan aku ni,aku pun keluarlah jln2 town kejap..so,make dicision nk bfast dlu kt oldtown ampang park sbb nasi lemak yg best n demi secawan cofee yg fuuhh..pekat dan melekat.But actually my main purpose to come here of course la sbb nk dptkan free wifi*wlupun kl skrg ni rata2 tmpt dh ada wifi tp still cam sampah*..smbil tu blh duk dlm aircond,usha org jln2 kt luar,org mintak sedekah..ada gak sorg perempuan ni yg pakai sunglasses yg i bet 100% she bought from petaling street je sbb besar gedabak pastu bingkai ada corak bunga2 yg serabut gak r n kaler dia yg dah nak luntur..lantaklah kau nak pki besor manepun glasses tu,janji ko jln xlanggar tiang sbb aku mst gelak kaw2 nnt..

Aku cari port btul2 kt tepi dinding yg lutsinar*berkat belajar sains dlu*,so aku boleh nmpak r kwsan luar..hmm,not bad..clean n tidy..aku xnampak pun barang sebutir sampah sarap kt tepi2 jln,kt pavement..sejuk jgkla mata memandang..rasa nak peluk2 je makcik cleaner ataupun mat bangla yg keja sapu kawasan ni bagi bersih,tp dlm mimpi jela..bangla kot..ko nak peluk ke?
tp betul la..bajet macam ada je org malaysia yg sebaya dgn mat bangla nk jd tukang sapu,lebih rela menganggur drp keja yg kononnye xde klass ni..cmmonla,skolah smpi drjah enam ada hasrat nk jadi lawyer ke bro?pastu bila byk mat bangla,indon*jgn guna pkataan ni,dorg xsuke!!* indonesia,myanmar,nepal,pakistan,urdu,somalia..amik kau,sume brebut2 nk dtg mesia rmi plak yang hangin termasuk aku sbb slalu xdpt seat kt dlm train coz sume mat bangla sapu..

Ni satu lagi pe'el*klu ada yg xpaham,sila rujuk kamus negeri pahang daerah ulu ye* org2 kt kl ni yg aku paling xsuka..aku tau,xramai yg mcmni,tp ada jgk sgelintir yg cara pemikiran dorg lg slow dr sipot babi jln mngundur..ok,td aku dtg sni naik train dr masjid jamek,so dah smpi sni,nak keluar nk ke jln ampang,korg kena lalu this very long escalator tau..org time tu rmi jgkla yg berasak2 guna escalator tu n ada jgk yg guna staircase je sambil lari2 nk pastikan dorg smpi lebih awl sbb nk prove kn yg usaha dorg utk naik tu brbaloi sbb smpi dlu..so,aku ni plak dah ada escalator,buat ape nk penat2 pki staircase kn..so lepak jela naik escalator dan BERDIRI DI SEBELAH KIRI untuk bagi laluan org nak gerak kt belah kanan sbb aku nampak dgn jelas papantanda kt depan mata aku yg suh wt camtu..so menda simple n no pimple kita ikut jela kan..tp still ada jgk makhluk tuhan paling agung yg konon2 buta huruf xtau nk baca apa yg papantanda tu tulis brdiri kt belah kanan..aku xmarah kt makcik yg brdiri kt sbelah kanan aku ni sbb dia jadi mangsa coz yg mnjadi punca dia stuck kt situ bcoz of the ppl yg paling front skali tu yang biadap,bodoh,bebal,segal dan kampung itu..mmg benda ni vry small matter n shouldnt b an issue for some ppl coz yg paling lama u cn get stuck on the escalator myb around 8min but dude,if u want to know who r those bullshit yg menyebabkan traffic jam kt kl ni,parking mcm celaka*ceh,bajet penah pki parking kn..* ialah org2 yg seangkatan dgn org yg kt depan skali tu la..sbb menda simple dia xdpt ikut,apatah lg menda2 yg mmerlukan 'thingking skill' yg wlupun xperlukan skill untuk bfikir pn..tp sbnrnya mslh yg tjd kt escalator lg2 kt tmpt yg vry crowded mcm klcc,msjid jamek or kl sentral ni bg aku bknlah small matter lagi dowh..imagine this ok,bcoz of 8mins u 'damnshitly'*xde dlm kamus* stuck at the escalator, u cn get fired by ur boss yg fussy cam bebola ayam mcd bcoz ur late 5mins for a meeting,u xdpt masuk dewan periksa coz ur exam had started in 7mins earlier sbb pengawas yg jaga exam tu bajet dia lagi berkuasa drp Agong,si lelaki kena reject ngan awek dia sbb lmbt dtg dating n myb bcoz tsekat dgn golongan2 dungu mcmni aku pernah terlepas klia transit masa nk prgi airport..cam shit dowh!

Ok..still pandang luar,kiri kanan...hmm,hari makin panas n nasi lemak aku ni suku je yg terusik..ala,ayunye akak yg pakai baju kurung tu,sopan je nmpak akak ni,tinggi lebih kurang aku kot,gaya jalan nmpak normal..xdela kengkang ke ape,baju kaler hijau muda n btudung hitam,sejuk hati aku tgk..tgk banyak kali pun masih nampak cantik..mcmtula kalau niat betul2 nak tutup aurat,ni ada jgk yg aku jmpe gadis2 sunti yg btudung sbb nk pesyen je..masa aku keja kt The Mall dulu aku pernah nmpak this one malay girl..fesyen tudung dia jgn ckp ah,terbaek dari ladang cipan..kalah waheeda ke,bienda ke,sape nama bini mawi tu?aku lupe la..kalah la..senang kata mmg pandai dia padankan dgn baju dia yg ketat dn blengan pendek smpi nmpak ketiak tu,aku berdiri jauh sbb tgh keje so xnmpakla dia ni pny bulu ketiak tu ade ke x*euuwww!*..aku xnak ckp dia ni lawa ke x sbb semua ciptaan tuhan dah sempurna n cantik2 belaka tp aku rasa sbg seorang lelaki yg memandang,lebih senang rasanya kalau dia xpakai penutup kepala tu sbb lagi menyakitkan mata..kenapa ek jd camtu?fesyen zaman skrg kot..

Haa..ada lagi satu cerita nk habaq mai,last few days,aku lupa hari apa,i'm taking monorel went to kl sentral n there is one touristlady, from america myb*still proud to be malaysian* inside this monorel with me n bunches of passengers..tiba2 minah salleh ni myb sebaya ngan mak aku kot n of course mak aku dah tua..but tht lady tu still look rugged la only her wrinkles yg spoil everything..she was asking something to this one guy..to be exact softbone guy dgn beg gucci uuu..n xlupe jgk dgn his big red glasses yg hmpir menutupi separuh muka dia,jadi cam ala2 amy search buat tiger show gituu..the only gud thing from this guy is dia ni mmg peramah la coz tht lady td tny something about this country n bla..bla..bla..n he's really gud in the sense that melayan pelancong tu berborak..it's a good thing rite..tp kalau "over-friendly" pun susah gak brader..ok,monorel tu kecik je..n suara this guy boleh dgr satu gerabak dowh..yes,i admit his english definitely lg bagus drp aku laa..cumenye lidah dia tu aku rasa mcm dah bgulung2 habis bila speaking..bila lama2 dgr jd cam annoying giler cam dengar seekor katak mengembek..gedik sgt n i can c other passengers mula menunjukkan kerutan kt dahi masing2 sbb xsedap lalu dgr mamat ni speaking yg 'loghat'nya lagi pekat dr american tu td..from friendly dh turn jd mcm gedik n show off plak..ok mmg itu hak dia,tp telinga yg mendengar ni hak aku..xkan nak kepit telinga kot spanjang pjalanan kn..kalau kepit pun mngkin still blh dgr coz suara dia mmg kuat cam ckp ngan smua omputeh kt situ..dari rasa bangga kt dia td sbb represent sbg rakyat malaysia yg sangat mesra dah btukar ke rasa malu pulak sbb nampak dibuat2 pulak..serius kalau korg ada skali ngan aku masa tu rasa nk tarik2 je lidah mamat tu kasih kurang bgulung sket..

Hurmm*ni ayat gedik gak ni..*,finally my 3months holidays has come to the end,this sunday im gonna bck to Miri n class scra rasminya will start on monday but i hope aku xde kelas la sbb i need at least 2days nk settle my things n unpack my stuffs..this semester i'm gonna leave my previous house(Curtin Village) coz im transfer to a new place(Curtin Villa) .Of coz mst ada yg sedih n ada yg gembira dgn pemindahan budak mulut banyak mcm aku ni kn..kn..kwn2?amanlah village pasni n meriahlah pulak villa..haha..hmm,nothing much to say about this time pny hols..emm,kerja 1bulan,jln2+kursus+dating 1bulan,n duk umah menemani bonda kesayangan 1bulan..adil dan saksama kn?badan xberapa naik dan xberapa kurus tp ada yg kata dh chubby sket tp xkesah sbb selagi penimbang berat badan tu xpecah bila aku naik ada aku kisah psl gemuk ke..kurus ke..yg penting this holidays r truly memorable experience to me..find a new closefriend,new hobby which is tanak bagitau lg n ada resolution baru..NAK BELAJAR MAIN GITAR!! kali ni serius k..bagi aku paling lama 4bulan n aku boleh main depan korg..sebut je lagu apa asalkan bkn dangdut sudahla..okla sayang2 sekalian,aku sayang korg sume..korg2 la..xkan nk sebut satu2 kot,kang ade yg jeles pulak..hehe..

p/s: kepada seseorang yg tamau namanya disebutkan,kerja elok2 n tcare..panjang umur kita jumpa lagi ya..muah!!:)

3 orang ketuk pintu:

ahmad syafiq al-gonzalez said...

klau kau terbaik dari ladang cipan
yang aritu aku nmpk terbaik dari ladang tenuk

tudung, baju ketat lengan pendek cam kau nyer. n amazing part, dada terbuka do! maka nmpk lah sang everest

ain jannah said...

hahaha..klaka r ko ayt xley bla...
anyway i miss u......(as a friend, jgn pkir bkn2)
da lme xdgr ko wat lwak2 sengal and borak2 dgn ko......
hope to meet u someday...

jumaat_asar said...

sibat: haha..sang everest xleh blah..pastu bila lelaki usha,kata gatal plak kn..dah sape suruh pakai camtu..sah2lah nak kasi tunjuk sama org laki2..

ain: i miss u too..jgn risau,aku xkan pk yg bukan2nye,kau tu kan dah bpunye..heheinsyallah,ada rezeki,kalau ingat aku lagi,boleh la jumpe..

Tuan Rumah

TEXTAREA_ID