Seribu Makna Buatku

Tuesday, June 30, 2009

semenanjung..

Shirt Colour: light blue
Song: thank god i found you(MC+Boys2men)
Mood: tired
On my right: pc mouse
On my left: a chinese lady


Huh..syukur alhamdulillah,tiba jugak aku ke destinasi yg dituju..smlm kul 12 tghmlm aku n kash selamat mendarat di LCCT.Smpi je kat sane,ktorg terus kejar bas utk ke KL Sentral..huh..KL lengang(sunyi) sgt mlm tu..yela,dh nak hampir kul 2pg kot..sbb dr LCCT ke KL Sentral pon dh mngambil masa lbih kurang sejam..smpi je k kl sentral,I call my brother to fetch me there n kash pun call his parents also..sambil tunggu tu aku perhatikanlah sekitar tmpt yg aku duduk tu(entrance KL sentral)..rmi giler org(lelaki) yg secara bebsanya tidur bergelimpangan kt atas kerusi n kt tepi2 jln..I wonder either all this guys homeless or mybe waiting for somebody to pick them..(ah..forgot to take a snap!!)..Aku tgk dorg sume ni xnmpak mcm pengemis tau..pakaian mcm org awam yg bese2 tu jer..tp knplah tidur kt kwsan2 awam cmni..I know it's already latenight n lack of ppl around,but buruk lah nmpak..kalo btl2 dh desperate xde tmpt nk tido,g jela kt chowkit ke,lorong hj taib ke..haa..kt situ tmpt yg sangat 'sesuai' utk panorama2 mcmni..but bkn kt tmpt2 yg public n 'bersih' mcmni..but aku cume berleter dlm ati jela.bkn keje aku nk kejutkan dorg bangun n beredar dr situ..(rase cam xberguna plak diri ni..)

Lepas lbih kurang 15mi tgu,parents kash pun smpi..(aku dh agak aku mst akn dtinggalkn sorg2..)..tp nasib bek xsmpi 5min my brother pon smpi n nampak je muke aku die cakap "selamat kembali ke semenanjung"..duh..macamlah aku ni dh bertahun tglkan semenanjung..hahaha..masuk je dlm keta aku terus grab my niece (who i mentioned in earlier post) from my kakak ipar..Ya Allah,rindunyer kt bdak kecik ni..habis budak tu aku jdikan steam roll haha..cubit2 pipi,cium,peluk,geletek..tp she gives no reaction at all..she just stare at me mcm try to recognise whose is this 'weird' guy yg senang2 hati buat aku mcm babydoll..tp aku xpeduli,gomol tetap gomol..dh rindu punya pasal..but lastly,terkeluar jgk dr mulut die 'uncle mamat'..sblm aku g srwk,she not even know how to call his dad n mum but bila dh balik,dia dah pandai bercakap..happy giler time tu..

Before we went back home at wangsa maju,we stop for a late-late night supper kat mamak..(dh lame xmakan kedai mamak dowh..hehe..) since aku ckp yg aku xmakan lg..n sbg mnyambut kpulanganku,aku dgn bangganya meminta abg aku belanja aku mkn mlm tu..hahaha..
Smpi je kat rumah i thought i'll just went to bed since penat giler nk mati..tp x..aku telah dihasut utk menonton cerita JUMANJI yg dh nk dekat 10x aku tgk..tp still layan gak cite tu..best2..n aku pun xtau kul bape aku tertidur after watch that movie..
kroh..kroh..krohh...



2 orang ketuk pintu:

lil' haikal said...

slmt pulang semenanjung~!

kami2 dah lma pulang...

kroh x3!!!

ble balik?

kash_tunai said...

haha.. nsib le ko ...
aku sian kt parent aku dowh... dorg nk tido..
esok keje lg...

Tuan Rumah

TEXTAREA_ID