Seribu Makna Buatku

Tuesday, November 9, 2010

Sukelatuuu..

Shirt Colour: -
Mood: sleepy??
Song: -
On my right: kipas mini
On my left: psp kash


aku dh update blog kann???

ala..rilek la..last post aku 10/10/2010..skrg bru 9/11/2010..so genap esok baru sebulan aku tinggalkan rumah pusaka aku ni..korang nk sedih bagai pasal??rilek la beb..shi*t apehal lak sarang lelabah plak tetiba ada kt atas siling ni..*ceh..giler phsyco kan aku imagine blog ni macam rumah betol2 je..* aku bukannya xnak blogging dah..cuma aku dah dapat hobi baru sekarang..nak tau apa??? jeng3!!

1) Gitar dowh..jumasri main gitar sekarang bhaiiii!!

ha..gelak la..gelak..sat g aku dh pandai main,korg dgr makan hati je nnt..aku dh la pandai buat muka bangga ala2 bangla dapat taraf kerakyatan kt Mesia kan..korg lg nk cabau aku.Aku beli gitar tu dari Jiji..harga? adela sen sen nya..mak aku pun aku xcakap lg yg aku ada beli gitar..so,gitar ni aku mula2 puas pikir nak bagi nama apa..banyak jugaklah calon2 nama yg muncul dalam benak fikiran aku ni..aku sanggup ketepikan ingatan pasal formula nk selesaikn soklan gear subjek Mechanical Design semata2 nak kasi nama kat beliau..

Mamat Jr.
Damak
Adolph
Gorin
Debebe
Dereje

Ni la antara calon2 nama gitar aku ni..3 yg bawah tu nama lecturer aku,pun trcalon gak..tp pikir punya pikir cam xstylo je nama2 nih..last2 aku wat dapat gak idea nak kasi nama apa..memang terbaik ini nama..GITAR!!
haaa..kann..trbeliak mulut korg..ternganga bijik mata..bestkan??xkonfius pun kalau org dgr..nama gitar aku GITAR *memang kalo nk tulih kena urup besau ye*
So,korang tunggu jela nnt aku dh hebat main gitar nnt..aku kasi korg dgr k..ololoooloo.sukelatuuu~~

2) Layan tv series..

Mood aku skrg not into movie..aku pun xtau muvie apa yg 'kotak pejabat' sekarang..aku more into layan tv series je..nama je TV series,tp aku nengok dr letop ni jugak..duhh~~ So, The Big Bang Theory dh kuar season 4, Amazing Race dh season 17,ANTM dah cycle 15, dan skarang yg paling trbaru Modern Family..haaa.pasal citer MF ni,aku trbukak hati nk dl pas tgk grammy awards taun ni kt utube..citer ni menang utk comedy series award dowh..pelagi..macam menarik..maka trus habis smua 24 episod s1 sku tgk..skrg dh masuk s2 pun..kekeke..haaa..so korg ckp,bile masa aku nk update belog nyaaa??

3) Stay kat kampus

Yang ni bukan hobi..sumpah aku xnerd!! aku stay bukan sbb pegi kelas pun..tp sbb stay utk stdy.giler ah..last week 3 paper dlm seminggu,pastu week b4 tu pun ada test gak..pastu ngan grp esemen nye lagi..pergh..xmenang tangan,kaki pun aku pakai nk taip report pny pasal *ye aku over* pegi kampus dlm kul 10am,kdg2 pegi time lunch.mkn kt cafe murah..pastu petang baru balik..malam besenya aku men mementon ngan kengkawan..so mcmtula life aku tiap2 hari..kais pagi makan pagi,kais petang makan petang*xde kena mengena,tp aku suka peribahasa ni sumpah!*

4) Perojek manager,Presiden kelab dan lain2

Aku kena handle 1GB camp kat bintulu utk eFacT pny team..dibantu oleh Mr Presiden,Kash,merangkap rumate aku jgk..penat jugaklah handle mendalah ni..kem nya 20,21 hb ni nnt,24 plak aku ada paper..niceeeee!! tp xpela,memandangkan ini sajelah khidmat xberbelah bagi yg aku blh (isi tmpat kosong) utk efact..ade gaklah insiden lawak yg brlaku spanjang preparation camp ni..nk tau korg tny aku *tinggal komen* kalo x aku xnak citer..pastu skrg ni A-Plus member dh lantik aku jadi presiden..member aku, mamat mmg suka la kenakan aku..jmpe je mula gelabah nak usik2 aku..xpe mamat,aku tetap sayang ko..yg PIPIH xkan dtg melayang tp mamat jgn kata melayang,siap boleh golek2 lg bila btrbangan ditiup..korg yg xpaham,cube teka ciri2 mamat yg aku mksudkan td.aku kasi korg pinggan plastik kalo dpt teka. Yang lain2 tu pulak,aku join badminton tournament,sikitla lg nk masuk semi..aku kalah tipis je ngan mamat cina tuh..demnn..xpe,next sem masih ada lagi..pastu aku masuk Curtin Talent Show..buat ape lagi kan..haha,dptla tempat ke-2..wee~~

yg isi tempat kosong tu sbb aku xtau nk letak bahasa baku ape..serius lama aku pikir xdpt2 gak~~

ni jela serba sikit update pasal life aku yg serba kekurangan ni..next post nnt aku nk rage pasal sorg minah kt kampus aku ni...aku kasitau awal2 so korg blh wat decision nk baca post next post aku atau x..korg kan bebaik belaka..

p/s: aku benci sial ngan format penulisan blog aku ni..mesti nak buat list nombor,macamlah korang xtau kira sndiri kan..


2 orang ketuk pintu:

ifah said...

tuk! tuk!
ohoiii dh maju. dh ade GITAR. :D

Anonymous said...

apekah insiden lawak yg brlaku spanjang preparation camp ni?..nk tau,,sebab tu tanya..dah *tinggal komen* kenala citer

Tuan Rumah

TEXTAREA_ID