Seribu Makna Buatku

Thursday, October 8, 2009

WWE vs W*F

Shirt colour: grey
mood: serabai
song: sunyi
on my right: red marker pen
on my left: choki2

Semalam lpas main badminton dengan adli n azam,ktorg lepak kt Usmania..tokey kedai tu yakni berwarganegara seorang pakistan*kot* tgh sibuk layan WWE smackdown..bkn main khusyuk lg dia tgk tyangan tsbt smpi nyamuk yg bjuta2 mengerumuni kedai dia pun, dia xsedar..

Aku,azam n adli plak, sambil borak ter"join" la skali tgk gusti tu..hempap sana-sini,golek bdn org mcm steamroll,terbang cam ninja dr atas ke bwh..mcm2 lagi la aksi superhero cekodok basi yg dpaparkan..ktorg?apelagi..mengutuk habis2san smua adegan2 tsebut..*xsangka rupe2nya ktorg sekepala mmboikot WWE..*

Rage..jom rage..WWE!!

Kenapa kita patut menukar title WWE kpd WTF??

Pengadil/refree yg ter"obvious" fake :
  • Dari aku kecik smpi la ke dh tua bangkak ni,org yg aku pling xsuke berada diatas gelanggang ialah pengadil..sebok dowh..bukan dia boleh buat apepun,badan mamat yg bgusti tu bkali ganda gedabak dr dia..kononnya klu salah seorang ahli gusti ni langgar peraturan, dia akn brtindak utk marah2,warning kalau x pun suruh prlawanan tu brhenti..biasanya dia akan tengking2 penggusti tsebut scara brdepan sambil kepala trpaksa didongakkan*sbbnya lagi skali krn penggusti itu tak trcapai saizku melainkan klu pggusti trsebut Chris Benoiit ataupun Kurt Angel* laaaaaassstt result dia,pengadil tu gerenti kena penumbuk sjibik xpun kepala kena laga ngan kepala..haa,amik kau..menggelupurlah si polan tsebut..dia akan terbaring*brpura2 pengsan* kt atas gelanggang itu sehinggalah org jahat *akupun xtau mcmana ada pihak jahat n baik dlm arena gusti ni..* tiba2 melipat org baik utk finishing battle tu..tiba2 pengadil akan trsedar cam tsedar dr mimpi ngeri dan terus kira 1..2..3..ting3x!!..maka org jahat tu pun menang la secara otomatik wlupun sblm tu*masa ref tgh brlakon pengsan* org jahat tu dh kena pelangkong kaw2 ngan "hero" dlm battle tsebut..Wadefak!!
Ref baru sedar lepas kena tibai skali..sedar2 je trus finishing mode..masa utk mngira!!


Finishing mode separa normal :

  • Masa kecik2 dulu aku part finishing stunt aku paling suka.. setiap penggusti mcm The Rock,Triple H ataupun Stonecold akan ada finishing style masing2..siap ada nama lagi..Chop slam laa kuetiaw backhand laa*aku reka*.."Do u smell what The Rock is cookin' " tu jela yg aku igt smpi skrg..tp gile apa finishing moment smpi 10min..pihak yg kena belasah tgh terbaring boleh sgt sempat bangun kot..yela,ayat trademark 1min+ aksi luar tabii*finishing style* paling kurang 10min*ok melampau*..klu korg igt lagi,The Rock mesti akn tanggalkan sarung tangan dia,pusing2 mcm kipas heli selama 1min,pastu lempar kt audience yg menyalak2 kt bwh stage,tu belum lagi dia blegar2 kedepan kebalakang sume..org yg dh "ditakdirkan" kalah tu plak pura2 xboleh bangun..reda jela mlm tu dia d'arahkan' utk kalah..caitt..poodah!!

Kerusi sebagai medium mnghentak yg bkesan :

  • Haa..ni satu lagi sebahagian aksi yg disajikan utk peminat2 WWF..takat tumbuk2 sepak2 hempap2 xcool lagi brader,nak tambah ksedapan menibai dan melenyek musuh,kerusi mnjadi medium plihan utk terus merebahkan beliau..klu aku tngok,kbiasaannya kerusi2 ini akan diambil oleh penggusti drp tempat duduk commentator kalao xpun,manager dia yg pki kot hitam kemas bertali leher akan mncampakkan kerusi kpd penggusti belaannya dan terus lari trkedek2 konon2 camera x catchup apa yg dia baru buat td..haprak nak mampos..prsoalannya,knp msti kerusi?knp bukan pasu bunga ke takpun campak je refree yg comel2 tu kt phak lawan..senang..xyah susah2 nak turun g amik kerusi..dramatic sgt la tu kunun..caitttt!
Kerusi oh kerusi..

Melompat lebih tinggi :

  • Panjat tali kt edge gelanggang sangaaaatlaa disukai oleh penggusti2 bergaji nyawa ini..apekes ko nak panjat2 tali pastu terbang ala2 u jump i jump smbil mndepakan tangan bai..last2 org yg kat bawah tu jugak yg hentam ko balik..peratusan utk aksi itu berjaya ialah 33.3% sbb org yg kt bwah tu mungkin brjaya utk mengelak dgn bergolek comel ataupun org yg kt bwh akan menaikkan lutut atau telapak kaki utk siap siaga mnapakkan kakinya kedada mamat yg terbang ibarat burung serindit itu..last2 ko yg senak..baik je masa opponent tu tgh longlai ko bagi penyepak bertubi2 atau sekeh2 kepala dia*sekeh sakit dowh* yg sudah pasti akan mnghasilkan 100% probability kaedah itu akan bkesan..dogol cekodok!!

org atas : jadi ke x..jadi ke x..mtk2 la jadik,mampos aku klu xjadi..
org bawah : bajet terbang macho la sgt ye..siap kau,aku kasi makan tapak kaki aku ni..


Awas!! aksi anda dirakam :


  • W*F ini bkn saja memaparkan adegan yg lucu digelanggang malah rncangan ini juga memaparkan adegan disebalik tabir ala2 pakatan jahat oleh sesuatu pihak..perasan x?kononnya,video tu merakamkan prbualan2 yg merakamkan niat jahat utk menghentam sorg penggusti dr pihak yg lain..yg sengalnya,video2 yg sepatutnya confidential ni mstilah xkan dpt dirakam dgn mudah..mksud aku,klu dia guna contohnya cctv ke,ataupun mic yg trsembunyi ke,logikla..mknenye,adegan tu mmg xdirancang dan rahsia..ni tdk,camera plak mmg scara live ataupun dirakam oleh jurukamera yg brlegar2 sgt brdekatan dgn org yg tgh bersubahat ni siap blh zoom dpn2 muka lagi..org dungu je yg percaya adegan tu real dan bukan di"fake"kan..kan dah kantoi!!

Tumbuk bertubi2 tetapi masih kebal:

  • Ni satu lagi fake yg sangatla fake dlm W*F ni..kalo ikut logik akal la kan..brape lama ko buleh tahan kalo org tumbuk batang idung kau ataupun mnyepak abdomen penting kau spt ketiak,punggung ataupun yg *itu*..paling lama aku bagi 5kali penumbuk konpem dah menitik darah dh weh..ko jgnla bayangkan ko mnumbuk ahli gusti tu plak,konpemla 20x ko tibai perut dia,xkan ade kesan pny..mcm dorg brgaduh same2 kuat,saiz hampir2 sama,so samela mcm korg btumbuk ngan org yg sama kuat ngan ko n sama jantina..mesti xkan tahan lama pnyla..tp kalo kita tengok W*F ni,dia tumbuk opponent tu nak dekat puluh2 kali,tp cam xde kesan je..tumbuk plak tu pki bare hand n pnumbuk tu plak hinggap kat anggota badan yg bare jugak..so, sangatla pelik aku tgk kekebalan mereka2 ini..luar biasa..sepak plak pki boot..sakit badan brader,tp dorg x..cam xde kesan je..konfius aku konfius..

Fancy dress:

  • Aku rasa satu masa nanti WWE ni xmustahil akan mnjadi platform utk pereka2 fashion utk mndapatkan ilham mereka pakaian2 akrobatik ataupun apa juga jenis format pakaian..aku xsuruh korg tgk apa yg dorg pki,sbb aku rasa apa yg dorg pki tu mmg sesuai la kot dgn sukan gusti ni..xkan korg nak btumbuk pki jeans plak,kain batik ke,kain pelekat ke,mau tertanggal masa tgh battle nnt..tp apa yg aku cuba nk ckp ialah mngenai fesyen pkaian dorg tu..kaler nak fancy2,ijau muda la,kaler gold..pki topeng la,siap ada yg pki kain ikat kat leher pastu labuh kat belakang ala2 warrior zaman King Edward..xleh blah..aku rasa lagi elok kalau xde aksesori2 yg mnyesakkan nafas mcmni..buang2..!!
kaler habis jambuu..ksian aku tgk fesyen mamat debab tu,cam mumia pn ada sbb trbelit2..

p/s : kla, dah penat mengutuk..bkn apa,aku masa kecik2 pun suka je tgk WWE ni pulak tu klu ada stonecold n the rock..minat habisla..cuma makin lama makin obvious kepenipuan WWE ni..so aku declare "clash" ngan citer ni..hahaha..aku xsuka,klu ada yg fan WWE mtk mahap la yer..gua mmg nak rage WWE ckup2..wakaka~~

tadaa~~




2 orang ketuk pintu:

shahul said...

Jo...
Panjang sangat
tak larat nak bacer..
bacer sampai penagdil tuw jer...

jumaat_asar said...

xpe2..bile2 boleh sambung baca..haha..aku memang suka membebel..wakaka~~

Tuan Rumah

TEXTAREA_ID