Seribu Makna Buatku

Thursday, July 23, 2009

kisah di restoran fast food..

Shirt colour: Dark Blue
mood: tired
song: not listen to any..
on my right: mouse
on my left: an empty chair

kisah ini berlaku kpd aku masa kat salah sebuah restoran fast-food yg trsohor di merata dunia..

Aku : Bagi saya french fries dgn air pepsi ya kak....(dgn beg laptop disandang dibahu)

Pelayan : Ok..semua skali bla..bla..bla..

Aku : *naik ke tingkt atas sbb nk privacy sket..dlm hati pnuh hrpn utk on9..laptop terus dibuka dn fuh..lega sbb cnnction full bar siot..

*selang 5minit kemudian..tiba-tiba..*

Hasnizah(nama yg tertera di'name tag' beliau..) : Encik,minta maaf,kat sini tak boleh on9..

Aku : *blur sbb masih khusyuk melayari internet*
apa dia?(bertanya kembali konon2 xdgr apa yg pompuan tu ckp td..)

Hasnizah : *siot tul mamat ni..(mgkin dlm ati die cmtu kot..)*
kat sini tak boleh on9 cik..klu nak on9 pun stengah jam je yg dbnarkn..
(sambil buat muka tabah sbg sorg pkerja yg hny mnjalankn tugas)

Aku : *semakin berapi* Hah?tak boleh?eh,kat *** yg lain saya boleh je on9..xde pon ckp
xboleh..knp kt sni xleh plak..*ekspresi muka mula berubah..trdpt ciri2 seorng lelaki
kelas atasan yg cuba mprtahankn maruahnya..*

Hasnizah : tempat lain tu saya xtau la..tp kat sini mmg xboleh..*mula tidak dpt mnahan sabar
melayan karenah makhluk dhadapnnya itu*

Aku : *what the...* Eh,mana boleh macam tu..kat dpn pintu tu jelas ada tulis 'FREE WIRELESS
AVAILABLE'
xde pon tulis 'ONLY FOR 30 MINUTES'..(masih mmpunyai niat utk mlawan..)
macamni awak dah kelirukan customer..*yes,ada point..amik ko sebijik..*

Hasnizah : (alamak..cmana nk cover ni..nk kena mamat ni..)
Oh, yang tu sekadar tampal je kat situ..tp kt sni sbnrnya klu nak on9 30minit je
yg dbnrkan..mintak maaf ya encik..*nk on9 g cc la dogol..*

Aku : *mula sakit hati dgn kata2 sopan perempuan itu..tapi,nak watcmana..malas nk pnjgkn
cerita..akupun kemaslah laptop dn capai air,terus blah..tp dlm ati,rasa cam nak sepak je
muka selekeh minah tu..tp sabar ttp sabar..*

so,korg rasa sbg pengguna apa tindakan yg aku boleh buat??



7 orang ketuk pintu:

la petite étoile said...

saman je die :P

lil' haikal said...

pergh....

die racist dgn ang kot...

MOHAMAD FAIZ said...

haha. KFC kah! dr clue2 dlm ni..aku dpt hidu ni restoran KFC!

jumaat_asar said...

haha..xleh ckp..tp nmpak gayanya macam tu lah..cam haram!!

kurosagi said...

kalo aku dah temppeleng je =p -azmir-

khairulamer said...

dia tengah download ar tuh..ko ganggu torrent dia....pe arr

jumaat_asar said...

haha,amer,torrent ke,teran ke,ape2 ke..tp dah ckp free wireless kn..apehal lak nak halau2..

Tuan Rumah

TEXTAREA_ID