Seribu Makna Buatku

Tuesday, August 18, 2009

Aliens.In.America

Shirt colour: black
mood: baru habis gelak..
song: sampai menutup mata-Acha
on my right: an empty mug
on my left: wallet

Ok guys..belum smpi 24jam,blog ini sekali lagi aku update..hehehe*gelak ala2 si bisu sambil lagu sampai menutup mata mnjadi background music*..~~

Ok lagi skali,kembali pd tujuan aku tulis entry ni.aku pun xtau knp aku xleh kawal 'nafsu' utk mnge'post' entry ni..actually,smlm aku baru je habis tengok all of the 18 episode AIA..so krn aku tidak mahu mnjadi selfish sbb menyimpan satu khazanah citer kelakar haram spt ini,so aku nk kongsi dgn korg sume,especially peminat citer lawak/komedi sekalian..inilah cerita mesti-tonton korg sepanjang tution free week selama seminggu ini..*to student Curtin* or sape2 juga yg sedang dilanda kebosanan hidup spt seekor cicak yg ketiadaan ekor krn dipijak oleh seekor tupai yang bapuk*apekenemengenenyeni??*..

well,tajuk citer ni spt title post aku tu..so,utk singkatkn,aku panggil AIA jela k..emm,citer ni best giler dowh..*thanks to amer syafiq yg mperkenalkn comedy yg superb ni kat aku..*..klu korg 1st tgk tajuk citer dia pun dah rasa cam apehal lak citer alien leh jadi lawak lak ni..giler konfius kn?well..pengarah citer ni Andy Fickman mmg blh dipuji sbb pilih title yg blh mendatangkn tanda tanya thadap org2 sengal cam aku ni..

Ok,citer ni sbnrnya mengisahkn kisah sorg budak american-college-boy yg blh dikatakan nerdy yg hidup dia selalu ditimpa mslh sbb asyik kena buli,xpames dsbgnya..kire hidup dia ni sucks giler r..pastu dia ni langsung xboleh harap buat apepun sbb ape yg dia buat sumenya jd cam sampah...tp 1 je kebolehan dia yg orglen xtau*smpilah episod 14@15* barulah mak n ayah dia tau yg dia ade kebolehan tu-melukis..-ni dia pelakonnya..


Dan Byrd: Justin Tolchuck

Jadi,disebabkn dia ni selalu kena buli n kena hempuk ngn senior,mak dia pun *agak hot mak dia ni..hehe*
Amy Pietz: Franny Tolchuck

trylah discuss ngn ckg sekolah tmpt dia belajar ni..n lastly cikgu dia cadangkan spy mak dia-Franny Tolchuck- ni ambil anak angkat ataupn sng ckp exchange student program dr negara lain utk kwn ngn anak dia ni n spy boleh lindungi Justin masa kt skolah..Franny setuju..so dia pun xsabarlah tunggu kedatangn exchange stdent tu..mak dia harapkn bakal ank angkat dia tu student dr Germany yg macho,tinggi n gagah r..tp sbb ada mslh teknikal ke ape,last2 budak dari pakistan ni yg dtg...tadaa~~

Adhir Kalyan: Raja Musharaff


Nama budak pakistan ni Raja..yes,dia muslim yg dtg join program exchange student tu..so,dia ni la "Aliens in America" tu..at first entire family dia esp mak dia mmg xsetuju sbb apehal lak budak pakistan ni yg jadi anak angkat dia..mula2 mak dia nak anta balik Raja ke Pakistan,tapi xjadi sbb mak dia dpt tahu Raja anak yatim piatu n xde family kat sana..*mak dia ni baik jgk r..*,so..bermulalah kisah hidup "alien" ni kat America..same school n class dgn Justin..korg blh imagine x apa yg bakal tjadi kat Justin n Raja masa kt sekolah?..haha..giler kesian dorg kena kutuk macam2 n Justin mula2 xsuka ngan Raja ni sbb dia ni cam penambah masalah kt dia je..tp lama kelamaan,dorg ni jadi tambah akrab sbb Raja ni sgt baik,jujur,naif budaknya..


Ok..kenapa korg kena tgk cerita ni:
  • cerita ni simple tp ada pengajaran..base on reality cmane org America khususnya menilai penganut agama islam yg nampak ekstrimis mcm Raja ni..klu dgr rasa cam tense je citer ni kn?jgn risau,director dia still ada sensitivity dlm bkarya..n paling penting,humour mmg ada tiap2 episod..
  • kalau korg nak bayangkan macamana kalau korg menjadi anak angkat kpd keluarga mat salleh,so belajar drp citer ni..
  • Citer ni ada byk terapkan unsur ajaran islam yg betul cthnya,Raja ni xpernah tinggalkan solat 5 waktu,jaga mata,hati,n dia sgt berbudi pekerti..n klu korg nak tgk org putih yg semestinya beragama kristian masuk dalam masjid,korg kena tgk citer ni..ekslusif!
  • komedi ni sesuai utk sume peringkat umur..tp ade la skit2 adegan separa lucah dan pengucapan2 yg kureng bermoral dlm citer ni..so,pepandai sendirilah ok..
  • Wlupun masa permulaan cerita ni cam agak hambar sket*ini yg aku rasa la..*tp lepas episod 2 dan seterusnya,korg akn jadi addicted cam aku,yg xleh nak stop dr tgk cerita ni smpi habis..
  • Ada 18 episod semuanya,n tiap2 episod dlm 2omin..so blh r nak habiskan dlm masa seminggu..
  • Aku ada full episod cerita ni..kalau korg nak*sesiapa yg brhampiran dgnku* blh dtg bwk thumbdrive masing2 or ext.hard disc...jgn lupa!subtitle sume ade ok..emm,kalau sesiapa yg jauh tu..korg blh try dload kat sini try r usha...
  • Yang pastinya..cerita ni LAWAK!!!! tahap dewa cipan...xcaya tgk r sendiri..~~
Raja selalu kena anggap terrorist kat dlm kelas dia..tapi dia tetap 'cool' n jenis yg sabar..tp dia ni ada gak r wat lawak cam giler..cool..n,dlm citer ni,Raja fall in love dgn sorg pompuan ni..nk tau?tgk episod yg ke 15 ok..?


Inilah keluarga Tolchuck..
  • Scott Patterson: Gary Tolchuck(ayah Justin)
  • Lindsey Shaw: Claire Tolchuck(akak Justin)

  • -Akak Justin kalau korg nak tau antara 'hotties' kat skolah Justin ni..n kalau masa kt skolah,akak dia akn cuba sedaya upaya utk xnak org tau yg dorg ni adik beradik sbb takut popularity dia tcemar..giler jahatkan?tp dlm masa yg sama,ada jgk masa dorg berdua ni jadi kamceng cam akak dia selalu prlukan bantuan Justin utk masuk umah ikut tingkap bilik dia sbb Claire slalu curi keluar umah n balik tengah malam n Justin pun kdg2 prlukn nasihat Claire cmane nk jadi lelaki yg cool cam orglen..emm,camtula..

    Ok..kalau korg sume nak tau lebih lanjut ttg citer ni..korg try g website ni..ok..enjoy!!!

    p/s: jgn risau,gunakan masa siang utk stdy n mlm stdy smpi pukul 10mlm masa tuition free week ni..n pas kul 10,korg wat r air chocolate panas ke..vico ke..n pasang air-cond kat dlm bilik,korg lyn r tgk citer ni..konpem layan ahh..*mcm yg aku slalu buat..*hehe..



    2 orang ketuk pintu:

    SI BISU said...

    ko x kan berjaya tiru style aku.

    :p

    jumaat_asar said...

    aku percaya..aku percaya~~

    Tuan Rumah

    TEXTAREA_ID